Week voor de Gezonde Jeugd 2021

Van 7 t/m 11 juni 2021 staat de Week voor de Gezonde Jeugd weer voor de deur. Natuurlijk willen wij, als JOGG-gemeente, deze week niet aan ons voorbij laten gaan en geven de kinderen graag een zetje in de richting van een gezonde leefstijl. Cuijk Beweegt heeft een leuk en gezond programma samengesteld. Beweeg je met ons mee?

De hele week zal in het teken staan van: ‘Gezonde start van de dag’! Met de Ben Bizzie aftekenposter in de klas geven kinderen aan hoe zij naar school zijn gekomen en of zij (gezond) ontbeten hebben. Ouders en kinderen ontvangen een ontbijtboekje met daarin gezonde recepten, ter inspiratie om de dag gezond te starten.

Nationale Buitenspeeldag

Naast voeding is er uiteraard ook aandacht voor bewegen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 9 juni wordt er door Cuijk Beweegt op twee locaties een open instuif georganiseerd. Kinderen mogen tussen 14:30 uur en 16:00 uur, bij de Cuijkse tuin in de Heeswijkse kampen of in het beweegpark in Padbroek, gratis deelnemen aan deze grote activiteit. We hebben in totaal zes onderdelen wat ongeveer 30 minuten zal duren.

Winactie Gezonde Recepten

Voorafgaand en tijdens deze week worden de kinderen aangemoedigd om zelf een gezond recept te bedenken en kunnen dit opsturen naar de beweegcoaches van Cuijk Beweegt. De kinderen mogen zelf een naam verzinnen voor het recept en zetten de ingrediënten en de bereidingswijze erbij. Hoe leuk is dat! “Het zou erg leuk zijn als de kinderen een leuke foto zouden meesturen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij in de keuken staan en met ons het eindresultaat delen”, aldus beweegcoach Saskia. De leukste, lekkerste en gezondste recepten worden aan het einde van de week gedeeld op de website en Facebookpagina van Cuijk Beweegt. De kinderen krijgen vervolgens een leuke prijs thuisgestuurd.

Kom op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd!

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met beweegcoach Saskia via saskia@negen.nl