Cuijk Beweegt blikt terug op succesvolle Nationale Sportweek

Op zondag 26 september werd de 18e editie van de Nationale Sportweek afgesloten. 10 dagen, die in het teken stonden van sport en bewegen. Ook in de gemeente Cuijk werd er fanatiek mee bewogen. Cuijk Beweegt organiseerde samen met lokale partners beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgden ze voor extra sport- en spelplezier!

Jeugd in beweging
De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. Speciaal voor alle basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 organiseerde Cuijk Beweegt Levend Stratego. “Spelen in de buitenlucht is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens gezond. De kinderen hebben zichtbaar genoten en wij ook’’, aldus beweegcoach Naud. Ook in het klaslokaal werd er extra bewogen. Verschillende basisscholen gingen de strijd aan om de sportiefste klas van Gemeente Cuijk te worden. ‘De beweegchallenges van Ben Bizzie waren erg leuk bedacht. Op deze manier wordt je er als leerkracht weer aan herinnert dat voldoende beweging in het onderwijs heel belangrijk is, aldus een basisschoolleerkracht. ‘Ik merkte ook dat de kinderen enthousiast werden en zelf met leuke ideeën kwamen.’’ Beweegcoach Kas: ‘’We hebben tientallen prachtige filmpjes ontvangen en gaan bij de winnaars op bezoek om hen in het zonnetje te zetten!

Verenigingsactiviteiten

Ook sport- en beweegaanbieders hebben een bijdrage geleverd aan het succes van de Nationale Sportweek. Ze organiseerden verschillende activiteiten voor leden, vrijwilligers en inwoners uit de Gemeente Cuijk Jong en oud kwamen op deze manier samen in beweging en dat leverde prachtige plaatjes op.