De Nationale Buitenspeeldag komt naar Cuijk

Buitenspelen is hartstikke gezond. Maar natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer de Nationale Buitenspeeldag in Cuijk. Heeswijk Cuijkse Tuin en Beweegpark Padbroek worden op woensdag 10 juni van 14.30 tot 16.00 uur omgetoverd tot dé plek vol spel, plezier en beweging.

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Jaarlijks worden straten afgezet en worden verschillende plekken in Nederland omgetoverd tot speelplek. “Dat is dit jaar een beetje anders. Toch zorgen we ook dit jaar voor extra buitenspeelplezier”, aldus beweegcoach Marijn. “We maken een supertof beweegparcours. In verband met corona mag elke deelnemer het parcours één keer afleggen. Kom het ontdekken in Heeswijk of Padbroek!”, vertelt beweegcoach Youp.

Buitenspelen is gezond, doe mee!

Op de Nationale Buitenspeeldag wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Beweegcoach Osama: “Met de buitenspeeldag wordt er aan buurtbewoners en voorbijgangers gevraagd om hun verkeersgedrag eens onder de loep te nemen. En te kijken naar oplossingen en ideeën voor in hun buurt of straat.” Buitenspelen is niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen. Beweegcoach Pascal: “Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Reden genoeg dus!”

Bekijk hier onze coronamaatregelen: