De nieuwe 400 meterbaan in Cuijk is geopend!

Tijdens de Nationale Sportweek in Cuijk werd de nieuwe 400 meterbaan feestelijk geopend. Ook Cuijk Beweegt was erbij! “Wij kijken er enorm naar uit om gebruik te maken van het nieuwe wandel-hardlooppad”, aldus beweegcoach Floor.

De Nationale Sportweek is officieel begonnen. Hét moment om extra in beweging te komen. En daar helpt Cuijk Beweegt bij! Op maandag 23 september, tijdens de Nationale Sportweek, werd het nieuwe 400 meter wandel-hardlooppad feestelijk geopend. Wethouder Maarten Jilisen was er ook bij. Hij trapte de opening af. “Op deze 400 meter lange baan kun je wandelen, hardlopen en andere sport- en beweegactiviteiten doen. Het is erg bijzonder dat we dit in Cuijk samen met lokale bedrijven en organisaties beschikbaar hebben gemaakt. Ik hoop dat dit een stimulans is om nog meer mensen in beweging te krijgen.”

Iedereen uit Cuijk in beweging op de 400 meterbaan

Daarna was het tijd voor onze clinic. “Want bewegen, dat is waarom we naar de nieuwe wandel-hardloopbaan komen! Een heel aantal enthousiaste renners deden met ons mee”, aldus beweegcoach Floor. Waaronder ook Mohamed Ali, de beste Nederlander bij de dam tot dam loop. Daar werd hij 4een hield er ook nog een persoonlijk record op na. “Een voorbeeld voor velen, maar natuurlijk is de nieuwe baan niet alleen voor topsporters. Iedereen uit Cuijk, jong tot oud, sportief tot minder sportief, kan er in beweging komen en lekker sporten in de buitenlucht. Vanuit Cuijk Beweegt gaan we er ook regelmatig sport- en beweegactiviteiten organiseren. Wij kijken ernaar uit! Jullie ook?”

Kom in beweging

Benieuwd naar alle activiteiten die we organiseren tijdens de Nationale Sportweek? Bekijk hier ons kalenderoverzicht!