Fitheid van kinderen uit Cuijk onder de loep

De kinderen van vijf basisscholen uit gemeente Cuijk zijn hun jaar goed gestart. Ze deden mee met onze fitheidstest voor kinderen.

Sporten en bewegen is gezond. Daar draagt Cuijk Beweegt een steentje aan bij. “Wij laten zien hoe leuk het is om te bewegen. En ondertussen leren wij de kinderen om het zo goed en zo veel mogelijk te doen”, zo vertelt beweegcoach Loes. In groep 2 en groep 7 test de GGD de kinderen. En wordt er gekeken naar hun voortgang. Daartussen zit geen testmoment. “Daarom leek het ons een goed idee om tussendoor te kijken hoe fit en gezond de kinderen zijn. Verschillende onderdelen werden getest, zoals evenwicht, conditie en dribbelen met de bal. Ook kracht, coördinatie en over de kop gaan, kwamen aan bod”, vertelt beweegcoach Marijn.

Een speciale gymles

In totaal zijn 150 kinderen getest van de basisschool de Regenboog, het Startblok, de Harlekijn, de Nienekes en de Zevensprong. “Het was een speciale gymles. De kinderen vonden het erg leuk en hebben goed hun best gedaan. Iedereen kreeg een 10 voor hun inzet.” De resultaten van de fitheidstest worden de komende weken verwerkt. De uitslag van de test krijgen de ouders via de leerkracht te horen. “Wanneer kinderen lager scoren dan gemiddeld, kunnen ze na schooltijd met ons een extra uurtje sporten”, aldus beweegcoach Osama.