Geslaagde dag met hoge opkomst bij fit- en gezondheidstesten in De Valuwe

Afgelopen week organiseerden we, samen met een aantal partners, de fit- en gezondheidstesten voor 55-plussers uit de wijk De Valuwe. De fit- en gezondheidstesten vonden plaats op donderdag 23 juni in de Multifunctionele Accommodatie De Valuwe in Cuijk. Maar liefst 62 inwoners kwamen langs om hun fitheid te laten testen. We kijken dan ook terug om een geslaagde editie!

Deelnemers werden onder andere getest op conditie, spierkracht, balans en flexibiliteit. Ook onderdelen als de bloeddruk en bloedglucose kwamen aan bod. Op basis van de resultaten kregen alle deelnemers een eindgesprek met een persoonlijk advies.

Beweegcoach Luc: “Als organisator vind ik het wederom heel mooi om te zien dat er zo veel lokale partners willen meewerken aan de fit- en gezondheidstesten. Samen willen we dat iedere inwoner binnen de gemeente Land van Cuijk gezond en actief is. De fit- en gezondheidstesten dragen hier met zichtbare resultaten aan bij. Wij stimuleren inwoners om structureel (meer) te gaan bewegen bij beweegactiviteiten in de buurt.” De betrokken partners bij de fit- en gezondheidstesten waren Fysiotherapie De Valuwe, Diëtistenpraktijk Mariël Kranenbroek, Service Apotheek Cuijk, Diabetesvereniging Nederland, Sociom en de GGD. Tijdens deze dag zorgde de Lidl ook nog voor gratis fruit voor alle deelnemers en vrijwilligers.

Op donderdag 23 juni was wethouder Willy Hendriks van de gemeente Land van Cuijk ook aanwezig bij de fit- en gezondheidstesten. Wethouder Hendriks: “De fit- en gezondheidstesten zijn enorm belangrijk voor onze inwoners. Ik hoop dat alle inwoners aan de slag gaan met de informatie en adviezen die zij krijgen op het gebied van bewegen en gezondheid. De gezondheid staat namelijk altijd voorop!”

Na deze twee succesvolle edities gaan we op meer plekken binnen de Gemeente Land van Cuijk de fit- en gezondheidstesten organiseren. Bent u ook nieuwsgierig hoe uw persoonlijke gezondheid er momenteel voor staat? Dan zien we u graag bij een volgende editie.