Hoe fit en gezond bent u?

Sporten en bewegen is gezond. Maar wat is gezond? En hoe fit bent u? Wij organiseren samen met partners een fitheidstest voor 55-plussers uit Cuijk. De test vindt plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 april in wijkaccommodatie de Nielt in de Heeswijkse kampen.

Aan de hand van de Fitheidstest wordt de conditie, spierkracht, balans en flexibiliteit gemeten. Net als de BMI, oogmeting en de bloeddruk. “We willen dat iedereen in Cuijk gezond en actief is. Daar helpen we vanuit Cuijk Beweegt bij. We stimuleren inactieve wijkbewoners naar beweegactiviteiten bij hun in de buurt. Zo hopen we dat we nog meer mensen in Cuijk in beweging krijgen”, aldus beweegcoach Osama. Na afloop van de Fitheidstest bespreekt een medewerker van de GGD de resultaten door en ontvangen de deelnemers persoonlijk advies. Deelnemers worden op weg geholpen naar een gezondere levensstijl of beweegactiviteit in de buurt.

Uitgebreide en persoonlijke test

De test wordt georganiseerd op donderdag 9 april en vrijdag 10 april van 13.00 tot 21.00 uur in wijkaccommodatie de Nielt in Cuijk. De test duurt ongeveer 75 minuten en is op uitnodiging. Per onderdeel worden de deelnemers begeleidt door een lokale professional. Alle 55-plussers uit de wijk de Heeswijkse kampen krijgen in aanloop van de Fitheidstest een uitnodiging van de gemeente om gratis mee te doen. Zij hebben tot 22 maart de kans om zich in te schrijven. “We hebben plek voor 120 deelnemers verdeeld over twee dagen, zodat we een zo uitgebreid en persoonlijk mogelijke test kunnen aanbieden. Zo hebben we voldoende aandacht voor de deelnemers én krijgen ze advies op maat.”