Meedoen aan de Week voor de Gezonde Jeugd

In de week van 16 tot en met 20 maart vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats. Dit is een landelijke campagne waarbij we ons een week extra hard inzetten voor een gezonde toekomst van de kinderen uit Cuijk! De beweegcoaches van Cuijk Beweegt hebben een leuk programma samengesteld voor deze week.

Zo krijgen de basisscholen handvaten voor het uitzetten van gymlessen en een giga bootcamp, is er een kinderkookcursus en zullen de beweegcoaches leuke naschoolse activiteiten verzorgen tijdens deze week. Naast bewegen is ook voeding tijdens deze week een belangrijk onderdeel. Doormiddel van de kinderkookcursus en een kleurplatenrace worden kinderen uit de onderbouw bewust gemaakt van gezonde voeding. Ze kunnen kans maken op een prijs voor de hele klas door de mooiste kleurplaat in te zenden naar Ben!

Leren en bewegen tegelijk

De bovenbouwleerlingen gaan actief deelnemen aan de giga bootcamp. Zo laten we de kinderen kennismaken met verschillende spiergroepen en gaan ze deze even flink trainen. Zij leren niet alleen hun spieren kennen maar krijgen ook informatie omtrent gezonde voeding.

Kortom: we gaan op een leuke, maar leerzame manier kennis maken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd.

Bekijk hieronder het aanbod. En meld je aan bij jouw beweegcoach!