Foto's: Kinderen krijgen een Pietendiploma

Help! Dit jaar waren er niet genoeg Pieten om op 5 december – Sinterklaas’ verjaardag – alle cadeautjes op tijd door de schoorsteen te gooien. Daarom gingen de Pieten samen met Cuijk Beweegt op zoek naar hulppietjes. Meer dan 50 kinderen deden mee met de Pietengym en kregen een echt Pietendiploma mee naar huis.

Rond drie uur stroomde de gymzaal van IKC Dassenburcht vol met kinderen van groep 1 t/m 4. Meer dan 50 kinderen deden mee. Zelfs een aantal in een Pieten- of Sinterklaaspak! “Geweldig dat zo veel kinderen meededen. Het is namelijk belangrijk dat kinderen genoeg bewegen. Niet alleen tijdens de gymles of de pauze, ook na schooltijd!”, aldus beweegcoach Osama. “En dat niet alleen. Met deze Pietengym hebben kinderen ook ontdekt dat bewegen hartstikke leuk is! En vooral als je het samen doet”, aldus beweegcoach Marijn.

Hard werken, wordt beloond

“Ondanks dat er veel verschil zit tussen de kinderen van groep 1 en 4, trekken kinderen zich aan elkaar op. Wanneer ze zien dat een andere Piet het durft, proberen ze toch om op het hoge klimrek te klauteren”, zo vertelt beweegcoach Loes. De kinderen sprongen over de daken, deden kunstjes, klauterden door de dakgoot en gooiden pakjes door de schoorsteen. Ze waren hard aan het werk. “En dat werd beloond”, vertelt beweegcoach Youp. “Bij elke onderdeel kregen de kinderen een stempel. Ze werkte er hard voor om hun stempelkaart vol te krijgen.”

Een groot applaus

Na een uur flink oefenen, kregen alle kinderen een Pietendiploma. En dat met een groot applaus van alle beweegcoaches én alle papa’s en mama’s. Wat zal Sint blij geweest zijn, dat alle kinderen die avond op tijd hun cadeautjes hebben gekregen!