Scholarshipper Fabio brengt jeugd nog meer in beweging

De Krajicek Foundation wil kinderen uit aandachtwijken meer in beweging brengen. Scholarshippers helpen daarbij. Fabio Sijakovic gaat als eerste scholarshipper in de gemeente Cuijk aan de slag. Daarvoor werd onlangs het startschot gegeven, heel toepasselijk, met een schot in De Basket.

Samen sporten, plezier maken en leren

Richard Krajicek opende in 25 jaar 126 playgrounds. Zo ook in Cuijk. De basketbal- en voetbalkooi kreeg onlangs de naam De Basket. Het is een van de plekken waar Fabio Sijakovic als eerste scholarshipper uit Cuijk aan de slag gaat. Hij brengt de jeugd uit Padbroek meer in beweging. Fabio: “Ik vind het geweldig dat ik hier mag beginnen als scholarshipper. We gaan meer bewegen, maar vooral samen sporten, plezier maken en van elkaar leren.” De scholarshipper zorgt voor een veilige omgeving waar iedereen gezien mag worden. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. “Afgelopen zomer zijn we begonnen met een straatvoetbaltoernooi in Padbroek én in de De Basket. Ik hoop dat we snel kunnen starten met het sportaanbod op de vrijdagmiddag.”

Begeleid sporten en spelen

De Krajicek Foundation ging samen met beweegcoach Osama op zoek naar iemand die hiervoor in aanmerking kwam en het verdient om hiermee aan de slag te gaan. “In ruil voor zijn vrijwilligerswerk bekostigen wij een deel van zijn studie. We hopen dat in de toekomst meer scholarshippers zullen volgen en dat kinderen elke dag in de week begeleid kunnen sporten en spelen”, aldus Angelique Rozeboom (regiomanager Krajicek Foundation).