Foto's: Speurtocht Cuijkse Tuin

Afgelopen dinsdag was de Cuijkse Tuin en het veld achter basisschool de Waai gevuld met enthousiaste speurneuzen. Beweegcoach Youp: “50 kinderen deden mee met onze speurtocht. En het leuke was dat hun ouders even enthousiast mee speurden.”

Verspreid over de twee velden zochten de deelnemers naar tien vragen over sport, bewegen en gezonde voeding. Zoals hoeveel ringen heeft het logo van de Olympische Spelen en waar staat de groene kaart voor bij hockey?

De Speurneuzentocht

Bij elke vraag kregen de deelnemers een aantal letters mee waarmee ze aan het eind van de speurtocht een zin konden vormen. De oplossingen van de beide speurtochten waren 'Bewegen met Cuijk Beweegt' en 'De Speurneuzentocht'. Nadat de laatste speurneus zijn opdrachtenformulier had ingevuld, begon het te miezeren. "We hebben onwijs geluk met het weer gehad. Het was een groot succes." Zo vonden ook de kinderen. De middag werd door een aantal kinderen afgesloten met de vraag: “Wanneer is de volgende speurtocht?”

"Wanneer is de volgende speurtocht?"

Doe op 25 augustus mee met een compleet nieuwe speurtocht! Aanmelden is niet verplicht. Bekijk de kalender voor al onze zomerbeweegactiviteiten.

Bekijk hier alle foto's van de speurtocht