Sport doet iets met Cuijk

Op vrijdag 18 september startte de Nationale Sportweek met het thema; Wat doet sport met jou? Wij organiseerden een week lang verschillende activiteiten voor jong en oud.

Sportieve opening

De Nationale Sportweek werd officieel en actief afgetrapt met de Ben Bizzie openingsdans tijdens de gymles. De rest van de week werden de kinderen op verschillende basisscholen uitgedaagd om uitgeroepen te worden tot de sportiefste klas van Cuijk. Daarvoor gingen ze aan de slag met een beweegposter vol opdrachten. Van een gymles bedenken en een beweegparcours in de klas bouwen tot een TikTok filmpje opnemen. Beweegcoach Osama ontving alle inzendingen: “De kinderen hebben écht hun best gedaan! Binnenkort verassen we de sportiefste klas van Cuijk. Wie dat is? Dat houden we nog even geheim!”

Naschools sporten

Tijdens de Nationale Sportweek zijn we in Cuijk weer begonnen met het naschools sportaanbod. Zo konden kinderen deelnemen aan een stoere kickboks training en het trefbaltoernooi. Maar ook het concept Sporten in de buurt is weer van start gegaan. Hierbij gaan onze beweegcoaches met de bakfiets door de verschillende wijken om te sporten met de kinderen. Loes: “Iedere week nemen we nieuwe en uitdagende spellen mee die we gaan doen. Dus kom vooral eens met ons meedoen!” Naast al deze leuke activiteiten hebben er ook een aantal sportieve initiatieven plaatsgevonden bij sportverenigingen. Sommige verenigingen organiseerde een open training voor nieuwe leden. Iedereen was van harte welkom om mee te doen en een nieuwe sport te leren kennen. Youp: “Een zeer geslaagde sportweek waarin we zelfs een aantal wandel- en hardloopgroepen actief bezig zagen met steeds meer deelnemers!”

In beweging blijven

Ook buiten de Nationale Sportweek kun je ontdekken wat sport met jou doet. Iedereen kan en mag meedoen. Jong, oud, met of zonder beperking. Wil jij zelf graag sportief bezig blijven? Dat kan! Neem contact op met beweegcoach Osama.