Veel plezier en een speciale gast op Buitenspeeldag 2019

Deze week organiseerden Cuijk Beweegt, samen met partners, de Buitenspeeldag 2019 in het beweegpark van Padbroek. Ongeveer 125 kids voetbalden, sprongen, renden en hadden vooral veel buitenspeelplezier. Vorige week viel de dag letterlijk in het water, maar nu liet het zonnetje zich van zijn beste kant zien!

Na schooltijd was het zo ver; de Buitenspeeldag 2019 in Cuijk. Uit heel Cuijk, en zelfs uit Vianen, kwamen meer dan honderd kinderen naar het beweegpark in Padbroek. Iedereen kreeg een kaartje waarmee ze bij de verschillende spellen een stempel konden verdienen. Samen met de sportconsulenten voetbalden, tenniste, badmintonden en knutselden ze. De kinderen maakten ook prachtige kunstwerken van stoepkrijt en lieten zien hoe goed ze waren met een hoelahoep. Ze konden zelfs meedoen met capoeira dankzij vereniging Capoeira Reversão Grave.

Samenwerkingen

(mede)organisator Loes Jans: “We zijn supertrots op onze samenwerking met verschillende partners in Cuijk. Niet alleen de gemeente maar ook het SOCIOM, Jantje Beton en JOGG Cuijk waren van de partij. Ook de Albert Heijn in Cuijk droeg zijn steentje bij. Of ja, eerder een appeltje of banaan. De kids konden namelijk met hun volle kaartje een Cuijk Beweegt frisbee én een stuk fruit van de AH Cuijk ophalen.”

Kennismaking met Ben Bizzie

Er was nog een speciale gast aanwezig op de buitenspeeldag. Ben Bizzie, het beweegmaatje van kinderen in Cuijk, kwam kennismaken met alle sportievelingen.
Projectcoördinator Ellen Thijssen: “Dat ging vooral gepaard met veel high-fiven en knuffelen, maar ook een paar traantjes. Want het was toch wel spannend allemaal voor een paar kleintjes.” Gelukkig draaide ze snel bij en werden het meteen beste vriendjes. En dat komt goed uit want de komende tijd zal Ben Bizzie veel vaker te zien zijn in Cuijk om alle kinderen in de gemeente nog meer aan het bewegen te krijgen.


Buitenspeeldag 2020

De kinderen gingen moe en voldaan naar huis. En met de complimenten van ouders op zak, de sportconsulenten en Ben Bizzie ook. Zo’n geslaagde middag moet natuurlijk herhaald worden. Daarom is de Buitenspeeldag van 2020 op woensdag 10 juni. Nu maar hopen dat dat zonnetje dan net zo lekker schijnt als deze week.