Ons team

Maak kennis met ons energieke team van beweegcoaches

Loes Jans is geen onbekende in de gemeente Cuijk. Al 9 jaar verzorgt ze gymlessen op de basisscholen in onze gemeente. Een fanatieke turnster, tot dat ze als puber, haar vrienden, haar opleiding en leuke dingen doen verkoos boven haar turncarrière. De turnhal verruilde ze voor het voetbalveld van Rhode waar ze al 10 jaar speelt.

"Sportiviteit, lachen en lekker veel bewegen staat bij mij in de gymlessen voorop. Ook vind ik het heel leuk als ik leerlingen naar een hoger niveau kan tillen, wat zorgt voor succesbeleving bij de kinderen. Niet opgeven, blijven oefenen en dat het uiteindelijk dan lukt is natuurlijk geweldig voor ze. Doelen stellen en deze bereiken met kinderen is een mooi onderdeel van mijn functie als vakdocent."

loes@cuijkbeweegt.nl

Thomas Peeters Weem is onze verenigingsondersteuner in de gemeente Cuijk. Hij brengt verenigingen samen en denkt met ze mee over de toekomst. Vragen over vrijwilligerswerving of ledenbehoud? Bij Thomas ben je aan het juiste adres.

''De sportverenigingen binnen Cuijk spelen een belangrijke rol op het gebied van sport en bewegen, daarnaast zorgen zij voor de leefbaarheid in de verschillende kernen binnen de gemeente. De verenigingen komen echter onder steeds grotere druk te staan, daarom ga ik samen met deze verenigingen aan de slag om ze vitaal en toekomstbestendig te maken.''

thomas@negen.nl

Saskia Sanders is beweegcoach in de gemeente Cuijk. Ze krijgt energie van verbindingen leggen tussen scholen en verenigingen. Op die manier wil ze kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. En zorgen voor een leven vol plezier en sport.

“Plezier is voor mij de basis van een leven lang bewegen, want wanneer je een sport met plezier beoefent, vind je het leuker én houd je het langer vol. Ik vind het enorm belangrijk dat elk kind op zijn of haar eigen niveau kan bewegen. Daar draag ik als sportcoach graag mijn steentje aan bij.”

saskia@negen.nl

Rob van der Wijst is projectcoördinator van Cuijk Beweegt. Als fanatiek sporter en vrijwilliger weet hij precies wat er allemaal speelt. Altijd op zoek naar de juiste verbindingen om nog meer mensen in beweging te brengen.

“Ik vind het belangrijk om andere mensen te helpen. Daar krijg ik energie van. Daarnaast heb ik de ambitie om mijzelf continu te blijven ontwikkelen en successen te behalen. Veel energie krijg ik als ik het team van Cuijk Beweegt goed bezig is. En als mensen die we in beweging brengen een grote glimlach op hun gezicht hebben.”

rob@negen.nl

Kas van den Bosch is een van de nieuwste beweegcoaches van Cuijk Beweegt. Hij heeft plezier maken tijdens sport en bewegen op nummer 1 staan en wil dit graag overdragen aan leerlingen in de gemeente.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam. De gezonde leefstijl is iets wat in mijn ogen meer aandacht mag krijgen, zeker bij de jeugd. Ik wil hier graag aandacht aan schenken. Daarnaast wil ik leerlingen leren dat het niet erg is om fouten te maken. Je wordt er vaak sterker van. Fall down seven times, get up eight.''

kas@negen.nl

Luc te Braake is ook een van de nieuwe beweegcoaches van Cuijk Beweegt. Hij is zelf sportief aangelegd en vindt het prachtig om te zien hoe een ander, op welk niveau dan ook, kan genieten van sport en bewegen om zichzelf weer door te ontwikkelen.

“In mijn beleving is bezig zijn met sport en bewegen een van de belangrijkste voorwaarden om vitaal en gezond te blijven. Als ik deze overtuiging op welke doelgroep dan ook telkens weer kan overdragen, geeft mij dat als persoon een voldaan gevoel.''

luc@negen.nl

Anthéa Beukers is onze beweegcoach die het belangrijk vindt dat iedereen plezier heeft in bewegen. Een leuke ervaring bestaat volgens haar uit verschillende facetten. Zowel succesbeleving als ontdekken wat echt bij jou past in positief leerklimaat staat hierbij centraal.

"Mijn doel is dat iedereen met een glimlach de les verlaat. De glimlach op het gezocht van de kinderen zorgt er ook weer voor dat ik zelf een lach op mijn gezicht krijg. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd zo luidt mijn motto.''

anthea@negen.nl

Naud Eggermont is onze beweegcoach die vindt dat iedereen de kans moet kunnen krijgen om plezier te beleven in sport en bewegen. Hij is actief binnen het basisonderwijs en wil kinderen kennis laten maken met hun favoriete sport. Naud hoopt hiermee dat kinderen in hun vrije tijd niet alleen maar achter een beeldscherm gaan zitten, maar ook echt actief blijven bewegen.

''Je ziet dat het belang van sport en bewegen de afgelopen jaren steeds groter is geworden. Het is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor de sociale ontwikkeling. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren samenwerken tijdens de lessen. Sport is een perfect middel om dit aan te leren.''

naud@negen.nl