Pietengym

Piet ging samen met onze beweegcoaches op zoek naar hulppietjes. Meer dan 50 kinderen deden mee met de Pietengym en kregen een echt Pietendiploma mee naar huis.

Tijdens de Pietengym komen kinderen lekker in beweging. Ze sprongen, klauterden en renden erop los. En dat is belangrijk, want één op de zeven kinderen heeft overgewicht! Met Cuijk Beweegt dragen we een steentje bij om kinderen voldoende te laten bewegen. Met de Pietengym hebben we ze laten ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is. En vooral als je het samen doet. We hopen kinderen tegelijkertijd te inspireren, zodat ze ook aan de slag gaan met de spellen die we hebben gedaan, ook als wij er niet bij zijn.

Hard werken, wordt beloond

Kinderen trekken zich aan elkaar op. Wanneer ze zien dat een andere kind het durft, proberen ze toch om op het hoge klimrek te klauteren. De kinderen sprongen over de daken, deden kunstjes, klauterden door de dakgoot en gooiden pakjes door de schoorsteen. Ze waren hard aan het werk. En dat werd beloond. Bij elke onderdeel kregen de kinderen een stempel. Ze werkte er hard voor om hun stempelkaart vol te krijgen. Na een uur flink oefenen, kregen alle kinderen een Pietendiploma. En dat met een groot applaus van alle beweegcoaches én alle papa’s en mama’s. Wat zal Sint blij geweest zijn, dat alle kinderen die avond op tijd hun cadeautjes hebben gekregen op 5 december!