Blijf in beweging!

Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders geven aan minder te sporten wanneer hun sportclub dicht is. Vooral kinderen t/m 12 jaar (49%) en jongvolwassenen t/m 30 jaar (38%) sporten minder wanneer zij niet bij hun club terechtkunnen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek ‘Sportgedrag en effecten coronapandemie’ over de maand februari 2021, uitgevoerd door Kantar in opdracht van NOC*NSF. Klik op onderstaande button voor het uitgebreide artikel.

“Deze cijfers laten zien dat het niet goed gaat met de mentale en fysieke weerbaarheid van de Nederlander. We hebben onze sportclubs nodig om in beweging te blijven. Het is daarom cruciaal dat ook de binnensporters weer snel bij hun club terechtkunnen. Dat geldt zeker voor de jongere leeftijdscategorieën. We zien dat zij het zwaarst gebukt gaan onder de coronacrisis, zowel mentaal als fysiek. Sport biedt de oplossing om gezond uit de crisis te komen.”, aldus Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.

Het is goed om te zien dat een groot aantal binnensportverenigingen in de gemeente Cuijk zelf het heft in handen heeft genomen en is gestart met buitentrainingen. Zo zijn er sport- en beweegaanbieders die hun parkeerterrein als tijdelijke sportlocatie gebruiken en gebruik maken van de openbare ruimte. Daarnaast is het mooi om te zien dat enkele sport- en beweegaanbieders hun buitensportaccommodatie beschikbaar stellen voor binnensportverenigingen. Bekijk hier het voorbeeld van VC Volt die gestart zijn met buitentrainingen.

Mocht je als binnensportverenigingen willen starten met buitenactiviteiten of nog opzoek zijn naar een geschikte locatie? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem, via thomas@negen.nl.