Campagne verenigingsleven

Het verenigingsleven heeft lange tijd stilgelegen, clubhuizen bleven leeg en competities lagen stil. Het gaat gelukkig de goede kant op met de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de besmettingen dalen en de ziekenhuisopnames worden lager. Dit heeft ook positieve invloed op het verenigingsleven. Echter is het nog lastig inschatten wat de effecten van het coronavirus op het verenigingsleven daadwerkelijk zullen zijn. Daarom zijn de gemeenten in het Land van Cuijk begin juni de campagne ‘Ik blijf lid!’ gestart.

#ikblijflid

Met #Ikblijflid kun jij iedereen laten weten waarom je lid wilt blijven van jouw vereniging. Wat maakt het mooi om te voetballen, een potje biljart te spelen of wellicht een mooi optreden te geven met jouw teamleden. Op facebook en Instagram is het mogelijk om het kader van #Ikblijflid te gebruiken en een foto of vlog in je verenigingstenue te maken.

Bij verschillende verenigingen in het Land van Cuijk zijn ook fysieke fotoframes achtergelaten die je kunt gebruiken en waarmee jij jouw vereniging kunt laten weten dat je lid blijft en ook waarom! Op de website van de gemeente Cuijk lees je meer informatie over de #ikblijflid campagne. Hier vind je onder andere een toolbox die je als vereniging kunt inzetten bij de campagne.

Behoefte aan ondersteuning?

Het werven en behouden van leden en vrijwilligers is meer dan ooit een belangrijk thema binnen veel verenigingen. Loop je nu als vereniging tegen problemen rondom ledenbinding of het werven en behouden van vrijwilligers aan? Neem dan gerust contact op met verenigingsondersteuner Thomas via thomas@negen.nl. Thomas denkt graag met jullie mee en samen bekijken we de mogelijkheden. Zo zorgen we er samen voor dat onze verenigingen vitaal en toekomstbestendig blijven!