Buitenspelen is gezond, voor nu én later!

Buitenspelen is hartstikke leuk! Maar wist je dat het ook hartstikke gezond was? We hebben de voordelen van buitenspelen voor je op een rijtje gezet!

Samen leren spelen

Het speelplein is dé plek waar kinderen elkaar ontmoeten. De plek om samen te leren spelen. Kinderen leren dat anderen ook gevoelens hebben en hoe ze elkaar kunnen helpen. Buiten spelen maakt je kind socialer en dat is wel zo handig. Voor nu én later!

Minder overgewicht

Eén op de zeven kinderen is te dik. En daar moeten we verandering in brengen. Door regelmatig lekker naar buiten te gaan, wordt de kans op overgewicht kleiner. Begin al eens om minder vaak de auto te pakken naar school. Ga op de fiets, wandel of ga met de step of skeelers. Zo leert je kindje gelijk hoe je je moet gedragen in het verkeer.

Meer uitdaging

Buiten worden kinderen veel meer uitgedaagd. Er zijn veel speelbossen waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Maar ook in een gewoon bos kun je lekker uitrazen. Klim op een tak, spring er weer vanaf, kruip eronder door. Maak een stevige wandeling. Weer of geen weer. Regent het? Kleed je goed aan en stap met je regenlaarzen door de plassen. Dit levert gegarandeerd veel plezier op!

Lekker slapen

Wat hebben slapen en buitenspelen met elkaar te maken denk je? Nou, heel veel! Genoeg beweging en frisse lucht zorgen ervoor dat je kind beter slaapt. Hij is zijn energie kwijt en heeft slaap nodig om weer helemaal op te laden. Na een nachtje slaap is jouw kind weer helemaal klaar voor een volgende dag vol avontuur.