Succesvolle fit- en gezondheidstesten in de Heeswijkse Kampen

Bewegen is gezond. Maar wat is gezond? En hoe fit bent u? 120 inwoners zochten afgelopen week het antwoord op deze vragen door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstesten in de wijk Heeswijkse Kampen. Samen met een aantal partners heeft het beweegteam van Negen alle 65-plussers geholpen en een persoonlijk advies meegegeven.

Tijdens de fit- en gezondheidstesten besteedde we aandacht aan onder andere de conditie, spierkracht, balans en flexibiliteit. Ook onderdelen als het BMI, oog- en gehoortesten en bloeddruk kwamen aan bod. Aan de hand van deze resultaten kregen alle deelnemers een uitgebreide en persoonlijke gezondheidsanalyse hoe zij er momenteel voor staan.

Beweegcoach Luc: “Als organisator vind ik het heel mooi om te zien dat er zo veel partners willen meewerken aan de fit- en gezondheidstesten. De betrokken partners bij de fit- en gezondheidstesten waren: Fysiotherapie Hofmans/van Benthum, Briljant Optiek, Baseline Diëtiste, Service Apotheek Cuijk, Stichting Hoormij, Sociom en de GGD. Samen met hen willen we dat iedereen binnen de gemeente Land van Cuijk gezond en actief is. De fit- en gezondheidstesten dragen hieraan bij. Vanuit Cuijk Beweegt stimuleren we inwoners om structureel (meer) te gaan bewegen bij beweegactiviteiten in de buurt.”

Op donderdag 17 maart was wethouder Willy Hendriks van de gemeente Land van Cuijk ook aanwezig bij de fit- en gezondheidstesten. “De fit- en gezondheidstesten zijn enorm belangrijk voor onze inwoners. Ik hoop dat inwoners aan de slag gaan met de informatie en adviezen die zij krijgen. De gezondheid staat namelijk voorop”, aldus de wethouder.

Na dit succes gaan we op meer plekken fit- en gezondheidstesten organiseren. Bent u ook nieuwsgierig hoe uw persoonlijke gezondheid er momenteel voor staat? Dan zien we u graag bij een volgende editie van de fit- en gezondheidstesten.