Waar voetbalspektakel tijdens Street Legends in Cuijk

Cuijk Beweegt organiseerde in samenwerking met de jongerenwerkers van Sociom een straatvoetbaltoernooi ter vervangen van de afgelaste Streetwise cup. Ruim 20 teams uit de gemeente Cuijk kwamen in beweging en gingen, op 5 verschillende speeldagen, de strijd met elkaar aan om de titel Street Legends. Het werd een waar voetbalspektakel in verschillende kernen!

Tijdens het Street Legends straatvoetbaltoernooi kwamen kinderen tussen de 10 en 13 jaar én jongeren tussen de 14 en 17 jaar uit voor hun eigen buurt. Tijdens de voorrondes in de Valuwe, Heeswijkse kampen, Padbroek en Beers werden doormiddel van aanvoerdersbanden de finaletickets uitgedeeld. In een 5 tegen 5 duel werd er onderling beslist welke teams en wijken de sterkhouders waren.

De finalestrijd

Als klap op de vuurpijl mochten de beste teams zich laten zien op de finaledag van zondag 18 juli. In totaal speelde alle teams twee keer tegen elkaar en op basis van de wedstrijdpunten en doelpunten werd de finalist uitgeroepen. “Het werd een waar voetbalspektakel waar de kinderen en jongeren zichtbaar van genoten! Het is ook in deze tijd nog steeds enorm belangrijk dat kinderen en jongeren in beweging blijven en elkaar ontmoeten in de buitenlucht”, aldus beweegcoach Osama.

Uiteindelijk trokken de voetballers uit de wijk Heeswijkse kampen aan het langste eind en mogen zich de Street Legends van Cuijk noemen. Van harte gefeliciteerd!