Start uitvoering Sportakkoord Cuijk

Eind 2020 ondertekenden diverse verenigingen en organisaties uit de gemeente Cuijk het Cuijkse Sportakkoord. Het sportakkoord is een set van allerlei ambities en acties om de Cuijkse inwoners meer en beter in beweging te brengen. De uitvoering hiervan ligt bij de inwoners, verenigingen en organisaties die zijn aangesloten bij het sportakkoord. Om ze op weg te helpen, is er uitvoeringsbudget beschikbaar. Met dit uitvoeringsbudget kunnen partners aan de slag met de gestelde ambities.

Een sportieve en gezonde gemeente!

Voor de uitvoering van ambities uit het Cuijks Sportakkoord ontvangt de gemeente tot en met 2022 een jaarlijks budget van €20.000. Organisaties en verenigingen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage om aan de slag te gaan met deze ambities. ‘’Ik hoop dat met het sportakkoord nieuwe waardevolle samenwerkingen ontstaan tussen sport, onderwijs en het bedrijfsleven waardoor de impact op sport en gezondheid groter en waardevoller wordt in de gemeente Cuijk. Zelf ben ik betrokken bij het sportakkoord en het kernteam omdat ik graag bijdraag aan de realisatie van een goed en vooral divers sportklimaat binnen de gemeente Cuijk’’, aldus Bob Thomassen (VCA en SIOL en onderdeel van het kernteam).

Meer informatie en een aanvraag doen?

Het kernteam heeft in samenwerking met Cuijk Beweegt een supporterspagina aangemaakt speciaal voor de supporters van het lokaal sportakkoord. Daar is alle informatie rondom het Cuijkse Sportakkoord te vinden, zoals wie er zijn aangesloten bij het sportakkoord, informatie over het kernteam en de voorwaarden voor een aanvraag op het uitvoeringsbudget. Heb je een initiatief? Dan kun je via deze supporterspagina een aanvraag doen. Het kernteam, bestaande uit een brede vertegenwoordiging van de partners uit het sportakkoord, beoordeeld de binnengekomen aanvragen.

Heb je een idee of initiatief? Neem dan een kijkje op deze pagina. Ben je nog geen partner, maar wil je dit wel graag worden? Dat kan! Meld je aan via thomas@negen.nl en draag bij aan een gezonde gemeente vol beweging! Ook voor vragen of meer informatie over het sportakkoord kun je terecht bij Thomas.