VC Volt gestart met buitentraining voor de jeugd

Door de coronamaatregelen worden we voor een groot deel beperkt in onze sport- en beweegmogelijkheden. Buiten sporten en bewegen is binnen de geldende maatregelen gelukkig wel toegestaan. Helaas is de binnensport al enige tijd gesloten en zullen zij nog even geduld moeten hebben met het opstarten van de activiteiten. Daar heeft VC Volt uit Cuijk wat op bedacht! Zij bieden namelijk sinds kort buitentrainingen aan voor hun (jeugd)leden.

Waarom zijn jullie gestart met buitentrainingen

Vanwege de geldende coronamaatregelen was het helaas al enige tijd niet mogelijk om volleybaltrainingen aan te bieden in de zaal. Dat is natuurlijk erg jammer voor ons als vereniging en vooral voor onze leden. Toen bleek dat de binnensport voorlopig nog gesloten moest blijven zijn we gaan kijken naar andere mogelijkheden. Voor de jeugd en in de buitenlucht zijn er natuurlijk meer mogelijkheden, dat heeft ons doen besluiten om te starten met buitentrainingen. We zijn eind februari gestart en hebben inmiddels een aantal trainingen georganiseerd.

Hoe ziet die buitentraining eruit?

De buitentrainingen zien er anders uit dan de zaaltrainingen die normaal gesproken worden gegeven. We beschikken buiten niet over de juiste materialen om een reguliere volleybaltraining te geven. Er is daarom gekozen om te starten met voornamelijk conditie- en krachttraining. Je kunt het zien als een soort bootcamptraining. Op dit moment heeft ieder jeugdteam een uur in de week een buitentraining. We gebruiken hiervoor de 400-meterbaan in Cuijk.

Wat was de rol van Cuijk Beweegt hierin?

Toen wij als bestuur met het idee kwamen om buitentrainingen te gaan organiseren hebben we de hulp van Cuijk Beweegt ingeschakeld. Zij hebben ons toen met verschillende zaken geholpen. Zo hebben zij uitgezocht of wij gebruik konden maken van de 400-meterbaan en hebben zij meegedacht in de opzet van de trainingen. Wij ontvingen een document met verschillende trainingsvormen op het gebied van onder andere kracht en uithoudingsvermogen. Het is erg fijn dat Cuijk Beweegt ons met deze zaken heeft geholpen.

Hoe reageren jullie (jeugd)leden op de buitentrainingen?

Onze jeugd vindt het natuurlijk super om weer bezig te zijn en hun teamgenoten te ontmoeten. Uiteraard zouden ze het liefst de reguliere volleybaltrainingen en wedstrijden weer oppakken, maar zij begrijpen ook dat dit nu nog niet mogelijk is. Het is dan ook mooi om te zien hoe gemotiveerd de jeugd is tijdens deze aangepaste buitentrainingen.

Hoe ervaren jullie als bestuur de buitentrainingen?

Natuurlijk willen wij net als onze leden weer gewoon lekker gaan volleyballen. Dat is met deze buitentrainingen helaas nog niet mogelijk. Echter is dit wel een eerste stap voor onze jeugdleden om terug te keren naar het ‘oude’ verenigingsleven. Wij vinden het als volleybalclub belangrijk dat onze leden weer in beweging komen en elkaar kunnen ontmoeten. Met deze buitentrainingen hebben we hier een eerste stap in gezet.